1. Köttfärsgryta
600 gram köttfärs steks (använd smör) med tomatpuré (ha i tomatpuré på en gång, den blir lätt bitter i
smaken om den inte steks med köttet), 1 skivad lök och eventuellt vitlök. Krydda med flingsalt och
peppar (cayennepeppar också, om du vill). Ta hälften av maten i en sluten burk och sätt i kylen, det är
nämligen grunden till vad du skall göra till middag dag 3. Resten du har kvar i stekjärnet lägger du ost
ovanpå (om du vill) och ta en klick gräddfil eller creme fraishe till. Nu är det klart. Hälften lägger du i en
lunchlåda till dagen efter. Och andra hälften? Smaklig spis!
3. Köttfärssoppa.
Ta resterna från dag 1 som du satte i kylen och lägg det i en gryta. Häll i hälften vispgrädde och
hälften vatten så att det blir som en soppa. Krydda extra om du vill det. Eventuellt med
cayennepeppar/sambal olek. Koka upp. Ta gärna en klick creme fraiche eller smör i vid servering.
Matig och mättande köttfärssoppa. Och som vanligt - hälften tar du i en lunchlåda till dagen efter.
Har testat dessa två rätter som jag blivit tipsad av Malin om, helt ok smakade det, ingen höjdare tyckte jag men helt klart ok. Lättlagad som bara den var det iaf och fort gick det :)
I morgon ska jag testa ett nytt recept på torsk. Kanske kommer det här oxå :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar