Ikväll åt vi currykyckling med sallad. Även det riktigt gott.
Currykyckling
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
1 paket bacon
2 st paprikor
4-5 normalstora färska champinjoner
5 dl vispgrädde
1 msk curry (eller mera om man vill ha mer currysmak)
eventuellt 1-2 dl jordnötter
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor eller mindre bitar och stek dessa på medelvärme i cirka 5 minuter. Skär under tiden bacon, paprika och champinjoner och lägg i dessa i stekpannan i några minuter.
Häll i vispgrädden och curryn och låt puttra ett tag (5-10 minuter) och någon minut innan du tar av stekpannan kan du ha i jordnötterna.
Men jordnötterna glömde så klart vi bort. Men det är nog jätte gott i. Vi skulle ha i nötterna efter för Noras skull och då glömmer man lätt.
2 kommentarer:
Tycker att det är jättebra med din "nya" blogg. Intressant och roligt att läsa. Bra med alla tipsen. Både länkar och recepten. Skönt att ha dem separerade från din "familjeblogg".
Kram
Precis det där tänkte jag prova till middag ikväll :)
Däremot får det bli soyagrädde då sambon är allergisk mot mjölkprotein, inte lika mycket fett men det får gå ändå...
Skicka en kommentar