torsdag 24 februari 2011

Fågel

Kycklingfilé med champinjoner i gräddig sås


Ingredienser:

6-700 g kycklingfilé av bröst - helst frysta (de blir så saftiga och fina med det här receptet)
Grillkrydda eller paprika + chilipulver + spiskummin
½ dl kycklingfond (Bong är bra)
10-15 fina färska champinjoner (välj gärna de bruna sk skogschampinjonerna som har så mkt mer smak än de vita)
1 rejäl klick äkta smör
3 dl grädde
3 dl standardmjölk
2 dl torrt vitt vin
1 liten vitlöksklyfta
½ röd paprika eller urkärnat tomat, i tärningar
1½ msk hackad bladpersilja


Gör så här
*Lägg de frysta kycklingfiléerna i en smord långpanna, krydda och sätt i varm ugn på 225-250 grader. Räkna med 30-40 minuter för större bitar, kortare tid för mindre. Kolla ofta läget i ugnen, bitarna ska få stekyta men inte bli brända! Pensla gärna då och då med smält smör eller kallpressad olja
*Skiva champinjonerna med metalldelen av din äggskivare, jämna och fina skivor som imponerar på alla!
*Smält smöret i en kastrull och riv ner lite vitlök som får fräsa med en minut eller så
*I med champinjonerna, låt det hela få lite färg
*Tillsätt grädde, mjölk och fond, sänk värmen och låt det sjuda sakta tills kycklingfiléerna i ugnen är klara
*Vispa ner det vita vinet
*Skiva kycklingfiléerna och lägg ner dem i pannan med såsen
*Strö över hackad röd paprika eller tomat och lite bladpersilja

Servera direkt ur pannan...


Detta åt vi idag, helt ok med en grönsallad till.

Inga kommentarer: